Ratsastusseura aktivoi koko perheen Päijät-Hämeessä

Vesikansan Ratsastajat – VEKARA ry on suhteellisen nuori, mutta sitäkin aktiivisempi ratsastusseura Päijät-Hämeestä. Vekara perustettiin 2010 tavoitteenaan yhdistää seudun hevosharrastajia ja muita urheiluseuroja. Olemme järjestäneet toiminta-alueella erilaisia tapahtumia ja kilpailuja. Seuralla on myös kansainvälistä yhteistyötä Slovenian kanssa.

Ratsastus mielletään usein tyttöjen harrastukseksi. Hevostallit sijaitsevat usein käytännönsyistä maaseudulla, joten harrastuskyytejä tarvitaan vanhemmilta ja vanhemmat usein sitten värjöttelevät kentänreunalla toimettomina. Tartuimme tähän haasteeseen ja pyrimme liikuttamaan lasten vanhempia ratsastuksen aikana. Haluamme osoittaa myös sen, että harrastuksessa on mukana tyttöjen lisäksi paljon muutakin.

VEKARA on liikuttanut ratsastajia ja heidän perheitään mitä erilaisimmissa tempauksissa. Aikuisille hevosharrastukseen hurahtaneille järjestetään lasten ratsastustunnin ja vikellysryhmän kanssa samanaikaisesti omaa toimintaa. Toimintatorstaisin aikuiset ovat muun muassa suorittaneet UKK-kävelytestin, harjoitelleet juoksutekniikkaa ja tehneet lihaskuntoharjoitteita. Erityisohjelmistossa ovat muun muassa kaatumis-/putoamisharjoitus ratsastajille sekä ravitsemusluento.

Oheisissa kuvissa KKI-ryhmä on entisen Hennalan Varuskunnan alueella suorittamassa varusmiesten esterataa, ”apinaradaksi” kutsuttua haastavaa kuntorataa. Tapahtumassa oli mukana kaiken ikäisiä ja kaiken kuntoisia seuralaisia. Hevosihmisille tekee hyvää välillä hahmottaa ympäristöä hevosen näkökulmasta ja suorittaa esterata ilman hevosta! Halusimme myös todistaa, että radan selvittää yhtä mallikkaasti heppatyttökin kuin varusmieskin! Kahden tunnin “ryynäysreenien” jälkeen nostamme kyllä hattua (tai ratsastuskypärää) varusmiehille. Oli se vaan rankka rata! Kaikki kuitenkin ylittivät itsensä ja suurimman osan esteistä ja löysivät sisäisen apinansa. Ryömintä ja kiipeäminen olivat haastavinta. Hauskaa oli ja se näkyi ja kuului!

Teksti ja kuvat: Pinja Halmeryyna%cc%88ysrata1ryyna%cc%88ysjatkot

Lisätietoja:
Pinja Halme, Vesikansan Ratsastajat ry
pinja@pyyryla.fi
https://vekara.sporttisaitti.com/

Vekara ry:n vierailu esteradalla nähtävissä ja kuultavissa: