Luonto- ja elämysliikuntaa kuntouttavassa työtoiminnassa Oulussa

Lintulammen asukasyhdistys ry:n KeKu-hankkeessa lisätään hyvinvointia luonnossa liikkumalla. KKI-ohjelman tukema kehittämishanke tarjoaa kuntouttavan työtoiminnan asiakkaille voimaannuttavia elämyksiä.

Hankkeessa on retkeilty lähialueiden ulkoilumaastoissa.
Kuva Kari Heljasvaara

Hankkeen tavoitteena on luonto- ja elämysliikuntaan ohjaamalla ehkäistä osallistujien työttömyyden kielteisiä vaikutuksia heidän toimintakykyynsä. Tarkoituksena on kehittää osallistujien luonto- ja elämysliikunnan kokemuksia, jotka kannustavat heitä säännöllisen liikunnan pariin ja sitä kautta parantaa heidän työkykyään sekä saada osallistujat huomamaan oman lähialueensa luonto- ja elämysliikunnan mahdollisuudet. Tätä kautta ohjattava saisi helposti koostetun säännöllisen liikuntarytmin. Hankkeen yhteistyötahoina toimivat Oulun kaupungin työllisyyspalvelut, Oulun kaupungin hyvinvointikeskus, Oulun kaupungin liikuntapalvelut sekä Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ry.

 

Ryhmien kanssa on tähän mennessä esimerkiksi käyty retkeilemässä lähialueiden ulkoliikuntamaastoissa, vierailtu luontokeskuksessa, tutustuttu eläimiin sekä kokeiltu uusia liikuntalajeja. Ulkona liikkumisen lomassa on ihasteltu syksyn ruskaa, bongailtu lintuja sekä otettu valokuvia luonnon ihmeellisyyksistä niin järjestelmä- kuin kännykkäkamerallakin. Retkeillessä on pysähdytty nuotiolle paistamaan makkaraa, juomaan kahvia sekä opeteltu avaamaan silmiä ympärillä olevalle kauneudelle, jota uomen luonto meille tarjoaa. Osallistujien kommentit ovat olleet positiivisia ja osallistuminen eri toimintoihin innokasta, mikä on ollut mukavaa niin ohjaajan kuin osallistujienkin kannalta. Hyvällä porukalla on mukava tehdä asioita yhdessä ja suunnitella tulevaa.

Mikäpä sen mukavampaa kuin makkaranpaisto ulkoilun päätteeksi.
Kuva Kari Heljasvaara

Lisätietoja
Lintulammen asukasyhdistys ry
Kari Heljasvaara
heljasvaarakari[at]gmail.com

Lintulammen asukasyhdistyksen verkkosivut