Liikuntalajikokeilut herättivät innostusta Mikkelissä

Kyyhkylän kuntoutuskeskuksessa Mikkelissä henkilökuntayhdistyksen väki on kokoontunut keväästä 2017 lähtien. Aluksi hankkeessa järjestettiin infotilaisuus, toimintakykytestit sekä Inbody-mittaukset 26 henkilölle. Tapahtumiin osallistui kaikkiaan yli 30 henkilöä. Testit hirvittivät aluksi – mitä ne pitävät sisällään ja mikä oli päivän kunto? Kaikki tulivat kuitenkin mahdollisuuden tultua paikalle ja saivat tietoa omasta kunnostaan. Aloitustesteissä koettiin heräämisiä ja liikuntaan innostumista.

Syksyllä 2017 kokoonnuimme 10 kertaa liikunnan parissa. Ennen liikuntakertoja alustimme osallistujille motivaation käsitettä ja merkitystä psykologin tsemppausluennolla. Lisäksi ravitsemusterapeutti antoi vinkkejä terveellisestä ruokavaliosta.

Liikuntalajit valikoituivat kaikkien osallistujien mieltymysten mukaan – pallopeleistä kehonhallintaan ja punttisaliharjoittelusta kirkkovenesoutuun. Jokaisella kerralla teemana oli sydänliikunta, lihasvoimaharjoittelu eri tavoin sekä tietysti ryhmän itse asettama tavoite, että liikkumisen pitää olla hauskaa yhdessä tekemistä!

Kaikilla liikuntakerroilla saimme tehtyä erinomaisesti lihaskunto-osiot ja kehitystä tapahtui, kun teimme alkuvuoden mittaukset uudestaan vuoden lopussa. Lihaskuntotesteissä ja Inbody-mittauksissa oli tapahtunut positiivisia muutoksia ja tulokset käytiin myös kattavasti läpi. Tärkeintä oli kuitenkin kaikkien oivallukset siitä, että muutos lähtee itsestä ja oikotietä onneen ei ole.

Tämä liikuntapläjäys oli miellyttävä ohjata näin ohjaajan näkökulmasta myös. Tuli liikuttua monipuolisesti eri lajeissa ja moni sai kipinän liikunnan aloittamiseen uudestaan. Työpaikalla puuhataan nyt jo uudestaan ”liikuntakerhoa”, joka kokoontuisi samalla porukalla monipuolisesti liikkuen. Siitä täytyy olla iloinen. ? Ilman KKI-rahoitusta tämä ei olisi onnistunut. Nyt on jokaisella pilike silmäkulmassa!

Teksti ja kuvat: Timo Järvinen
Pääkuva: KKI-ohjelma / Studio Juha Sorri

 

Lisätietoja:
Kyyhkylä Oy
fysioterapeutti Timo Järvinen
puh. 015 203 3238
timo.jarvinen(at)kyyhkyla.fi

www.kyyhkylä.fi