Liikunnalla pidennetään työuria Savonlinnassa

Savonlinnan Jyry järjesti historiansa toisen KKI-ryhmän syksyn 2016 aikana. Ensimmäinen ryhmä järjestettiin keväällä 2015 ja syksyn ryhmä toimi hyvänä jatkokurssina. Kurssi oli suunnattu savonlinnalaiselle ay-väelle ja vähän liikkuville yli 40-vuotiaille.

viimeinen-yhteislenkki-tehtiin-punkaharjun-kauniisiin-maisemiin-puruveden-rannalle-takana-on-vasattarin-saari-jossa-kulki-ruotsin-ja-venajan-valinen-raja-vuosina-1743-1809

Savonlinnan Jyryn puheenjohtaja Juha Kauppinen kertoo KKI-projektihankkeen olevan yhteistyön suuntaamista ay-liikkeeseen. ”Onhan ay-liikkeellä ja Työväen urheiluliitolla valtakunnallista yhteistyötä ja Jyry on Työväen urheiluliittoon kuuluva jäsenseura”, mainitsee Kauppinen. ”Lisäksi tänä päivänä puhutaan paljon työurien pidentämisestä sekä työyhteisöliikunnasta, minkä takia näen panostuksen työikäisten liikuntaharrastusten tukemiseen ja järjestämiseen erittäin tärkeänä”, jatkaa Kauppinen, joka johtaa tänä päivänä myös TUL:n aikuisten harrasteliikuntavaliokuntaa.

”Ryhmään kuului sekä miehiä että naisia, joten ryhmä sopi kaikille. Sekä kevään 2015 hanketta varten että syksyn hankkeeseen seura sai mukavan avustussumman”, iloitsee puheenjohtajan tehtävät vuoden lopussa jättävä Kauppinen.

Seura järjesti KKI-projektin yhteistyössä savonlinnalaisen Fysiokulman kanssa. Hankkeen pääasiallisista vetovastuista vastasivat Fysiokulman toimitusjohtaja Marko Kantaneva sekä Kauppinen. Kokoontumisia hankkeen aikana oli kymmenkunta ja niihin sisältyi ihan tavallisia pitkäkestoisia tunnin-puolentoista kävely- ja sauvakävelylenkkejä sekä erilaisia tasapainoilu- ja venyttelyharjoitteita. Lenkkejä tehtiin eri puolilla Savonlinnaa. Pääasiassa lenkit kierrettiin pururadoilla ja kävelyteillä. Kerran yhteislenkki tehtiin Punkaharjulla sijaitsevalla entisen Metsäntutkimuslaitoksen tutkimusmetsän upeissa maisemissa.

lokakuisena-iltana-lahdettiin-yhteislenkille-upean-linnan-edustalta-2

”Toivon seuran ottavan jatkossakin KKI-ryhmiä ohjelmaansa, sillä sellaisille ryhmille on tässä kaupungissa tarvetta ja kysyntää. Näin seura pystyisi hieman uudistumaan ja kehittämään omaa toimintaansa”, jatkaa Kauppinen. ”Tiedän, että monilla urheiluseuroilla on omat koulutetut ohjaajansa KKI-ryhmille ja ryhmät huomioidaan osana seurojen toimintoja”, tietää Kauppinen.

Molemmat KKI-projektit olivat onnistuneita, sillä osallistujien mielestä niistä sai hyvää tietoa ja kimmoketta omatoimiseen liikunnan harrastamiseen. Lisäksi ensimmäisestä ryhmästä seura sai myös kannatusjäsenen itselleen.

Osa osallistujista osallistui molempiin projekteihin, osa osallistui ainoastaan toiseen. ”Tärkeintä hankkeen toteutumisessa oli osallistujien kesken vallinnut iloinen ja mukava yhteishenki sekä se, että osallistujat saivat toiselta hankkeen vetäjältä hyvää syvällistä tietoa liikunnan saloista sekä sen terveydellisistä vaikutuksista. Myös yhteistyön kehittäminen Savonlinnassa ay-liikkeen suuntaan oli tärkeää”, toteaa Kauppinen.

Lisätietoja:
Juha Kauppinen, Savonlinnan Jyry
p. 050 3666 549
jussikaup@gmail.com

Yksi vastaus artikkeliin “Liikunnalla pidennetään työuria Savonlinnassa

 1. Mikä liikunta polttaa rasvaa tehokkaammin?
  Sauvakävely
  Kehonmuokkaushyöty
  Voit odottaa seuraavia tuloksia, kun harrastat sauvakävelyä säännöllisesti.
  *Kehosi polttaa koko päivän enemmän kaloreita ja rasvaa, koska olet kiihdyttänyt aineenvaihduntaa
  *Autat vatsalihaksia, lantiotasi, reisiäsi ja pakaroita kiinteytymään Samalla saavat harjoitusta myös rintalihakset ja käsivarren lihakset.
  *Käytät kaikkia vartalosi päälihaksia,- pakaroita, reiden ojentajia, reiden koukistajia, selkää, hauiksia ja ojentajia.

Kommentointi on suljettu.