Liike lisää jaksamista arjessa

Arki on usein sitä kiireistä paikasta toiseen suhaamista, töihin menoa, kaupassa käyntiä, ruuan laittoa, lasten kuskausta harrastuksiin, pyykin pesua. Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka. Kun arki on aikataulutettua ja täynnä velvollisuuksia, ei ajan ja voimavarojen löytäminen liikuntaharrastukselle ole aina niin yksinkertaista. Tämän tosiasian tiedostaneina lähdimme miettimään seuramme syksyyn liikettä lisääviä hetkiä ja toimintoja arjen kiireessä elävälle ja ehkä liikunnasta senkin vuoksi etääntyneelle.

Syksyn aikana seurassamme järjestettiin ”Liike lisää jaksamista” -teemalla säännöllisesti kokoontuvia liikuntaryhmiä sekä kaikille avoimia liikuntahetkiä aikuisille liikunnan lisäämiseksi. Väkeä on pyritty saamaan liikkeelle erilaisin, helposti saavutettavin ja lähestyttävin vaihtoehdoin.

Pidimme Reippailupoppoita lasten liikuntaryhmien aikana lapsia ryhmiin tuoville aikuisille. Kun lapsi on omassa ryhmässään, ovat aikuiset Reippailupoppoon kanssa tehneet sillä välin kävelylenkkiä ja harjoittaneet lihaskuntoa vaikkapapäiväkodin pihalla. Reippailupoppoita vetivät seuramme aktiiviohjaajat ja poppoita lähti eri toimipaikoista.

Säännölliset viikkoryhmämme Ryhti-jumppa ja kehonhuoltotunti tarjosivat virkistymistä ja voimaantumista ryhmäliikuntatuntien muodossa. Järjestimme koko perheelle tarkoitettuja retkipäiviä erilaisissa luontoympäristöissä sekä ulkoliikuntatapahtumia, joissa mm. frisbeegolfattiin ja kuljettiin liikuntatehtäväradoilla. Metsäretkillä kuljettiin luontopoluilla, tehtiin liikunnallisia luontotehtäviä, virkistäydyttiin ulkoilmasta nauttien, syötiin eväitä ja liikuttiin yhdessä lapsen kanssa. Perheen merkitystä liikuttajana ei voi väheksyä vaan ennemminkin koittaa ottaa perheen yhteisestä liikkumisesta ilo ja hyöty irti.

Syksyn erilaisilla ja monipuolisilla liikuntahetkillä olemme halunneet tarjota liikunnan ja reippailun hetkiä aikuisten arkeen. Ja kyllä se on vaan niin totta: liike lisää jaksamista!

 

Kirkkonummen Urheilijat ry eli KirkU on noin 1200 jäsenen yleisseura. Seuran toiminta keskittyy lasten, nuorten ja aikuisten harrasteliikuntatoimintaan, kilpailutoimintaa on parissa seuran lajissa.

Teksti ja kuvat: Susanna Huusko

Lisätietoja:
seuratyöntekijä Susanna Huusko
p. 040-543 9069
kurssivastaava@kirkkonummenurheilijat.fi

www.kirkkonummenurheilijat.fi