Innolla lajikokeiluja Seinäjoella

Into-hankkeen kolmas toimintavuosi lähestyy loppuaan. Hankkeessa on ollut toimintajakson aikana mukana yhteensä yhdeksän paikallista yritystä. Osa on ollut mukana vuoden, osa kaksi vuotta ja yksi yritys on ollut mukana kaikki kolme hankkeen toimintavuotta. Hankkeen ensisijaisena tavoitteena on ollut saada yritysten työntekijät löytämään itselleen sopivia liikuntalajeja eri lajikokeiluiden avulla. Lajikokeiluja on pidetty Seinäjoen sisä- ja ulkoliikuntapaikoissa, kuitenkin lähellä yritysten toimipaikkoja.

Hankkeen aikana on tutustuttu yhteensä 32 eri lajiin, joista kahdeksan on ollut pallopelejä. Osallistujille on tehty hankkeen kolmen toimintavuoden aikana joka vuosi SuomiMies- ja SuomiNeito-testit keväisin ja syksyisin. Testit ovat olleet suosittuja ja niihin on osallistunut suuri osa hankkeessa mukana olleiden yritysten työntekijöistä.

Lajikokeiluihin osallistuneiden kommentit ovat kauttaaltaan olleet positiivisia.

”Kin-ball oli hauskin peli, mitä olen koskaan pelannut – vaikka reidet ja takapuoli olivat seuraavana päivänä mukavan kipeät.”

”Enpä ole ennen pitänyt pyssyä kädessä! Nyt ei tarvitse enää ihmetellä, jos ampumahiihtäjät joutuvat sakkokierroksille.”

”Volttikoulu Duudsonit Parkissa toi sisäisen lapsen taas esiin.”

Teksti ja pieni kuva: Antero Kangas
Pääkuva: Studio Juha Sorri

Lisätietoja
Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry
harrasteliikuntapäällikkö Antero Kangas
p. 050 406 4789
antero.kangas@plu.fi
www.plu.fi

Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry Facebookissa
Instagram: @pohjanmaan_liikunta_ja_urheilu