Aktiivinen arki kantaa iloiseen iltaan

Mikkelissä on vuodesta 2015 toteutettu Aktiivinen arki, iloinen ilta -kehittämishanketta, jossa kohderyhmänä ovat mikkeliläiset yritykset ja heidän henkilökuntansa. Hankkeen aikana on keskusteltu, liikuttu, pidetty taukojumppaa ja pt-vartteja sekä tehty mm. kuntotestejä, aktiivisuusmittarimittauksia, vertaisohjaajakoulutuksia. Toiminnoista suurin osa on pidetty yrityksien omissa tiloissa ja työajalla.

Hankkeessa on kohdattu väkeä työpaikalla arjen keskellä sekä liikutettu heitä myös vapaa-ajalla yhteisien lajimaistiaisten avulla. Kuntoindeksit punaisella -ryhmäläiset ovat käyneet Etelä-Savon Liikunnan toimistolla liikuntaneuvonnassa sekä liikkumassa ohjatusti. Yksityisyrittäjien oma AiAi-klubi on liikkunut yhdessä säännöllisesti.

AiAi-klubin yrittäjät kommentoivat toimintaamme seuraavasti:

”AiAi-klubi on ollut mukava, hyvähenkinen ryhmä. Toisia on aina tsempattu eri lajeissa. Tämä on mahdollistanut eri lajeihin tutustumisen, joita yksin ei tulisi kokeiltua.”

”AiAi-klubi on ollut minulle positiivinen kokemus. Ryhmäliikuntamme katkaisee mukavasti muka niin kiireisen arjen, odotan aina näitä yhteisiä hetkiä. Olemme tutustuneet hyvin uusiin mahdollisuuksiin, vaikka kaikki lajit eivät tietty sovellu aina kaikille. Kehonhuollon merkitys on projektin aikana korostunut entisestään, vaikka olenkin sen jo aiemmin osin tiedostanut. Hienoa on ollut huomata, kuinka yksinkertaisilla asioilla saa hyvän harjoitteen aikaiseksi – esimerkkinä vaikka keppijumppa.”

Hankkeeseen osallistumisesta koettua:

”Omalta kohdalta tämä on taas innostanut liikkumaan paljon enemmän ja pitämään itsestään parempaa huolta, että jaksaa arjessa.”

”Itse en ole vieläkään saanut omaa päätäni toimimaan siten, että kehoni saisi oikeaa ja monipuolista liikuntaa säännöllisesti. Mutta oireita tästä on jo ilmoilla. Joka tapauksessa, oli meillä ryhmässä ollut rankempi harjoite, venyttely tai mielen harjoitus, on minulla joka kerta ollut hyvä olo yhteisten hetkien jälkeen! Harmi, kun projekti loppuu.”

”Lähdin mukaan, koska halusin kokeilla sellaisia liikuntamuotoja, joista voisin ehkä saada uuden harrastuksen. Olen saanutkin muutaman mieleisen uuden tavan liikkua. Myös vinkit uusista korjatuista ruokailutottumuksista olen ottanut käyttöön. Lisäksi on ollut kiva tutustua ryhmän muihin jäseniin.”

Hanke järjestää 7.11.2017 Mikkelissä seminaarin, joka kokoaa osaltaan yhteen kolmen vuoden matkaa sekä antaa matkaeväitä reppuun myös hankkeen jälkeen. Luennoitsijoiden avulla kerrataan etenkin ravintoasioita askelmerkeiksi eteenpäin. Hanke päättyy 31.12.2017.

 

Aktiivista arkea, iloista iltaa meille kaikille!

Teksti: Mari Kurtti
Kuvat: Etelä-Savon Liikunta ry

Lisätietoja:

projektipäällikkö Mari Kurtti, Etelä-Savon Liikunta ry
mari.kurtti(at)esliikunta.fi
puh. 044 0225 422

www.esliikunta.fi/hanketoiminta/aktiivinen-arki-iloinen-ilta/